27.10.2017. 15:30
0
UN: Sirijska vlada odgovorna na napad sarinom na civile u aprilu
Sirijska vlada predsjednika Bashara al-Assada je odgovorna za hemijski napad prošlog aprila na grad Khan Sheikhoun, koji je bio pod kontrolom opozicije, u kojem su ubijene desetine ljudi, navodi se u izvještaju koji je u četvrtak zaprimilo Vijeće sigurnosti Ujedinjenih nacija.


- Sirijska Arapska Republika je odgovorna za ispuštanje sarina na Khan Sheikhoun 4. aprila 2017. godine - navodi se u izvještaju UN-a i Zajedničkog istražnog mehanizma Organizacije za zabranu hemijskog oružja, izvještava Reuters.

- Opet i iznova, mi svjedočimo nezavisnoj potvrdi o korištenju hemijskog oružja od strane Assadovog režima. Vijeće sigurnosti mora poslati jasnu poruku da korištenje hemijskog oružja od strane bilo koga neće biti tolerisano, te mora u potpunosti podržati rad nezavisnih istražitelja - kazala je u saopćenju Nikki Haley, ambasadorica SAD-a u UN-u.

U ovom izvještaju se također navodi da je ISIL odgovoran za korištenje iperita u sirjiskom gradu Umm Hawsh 15. i 16. septembra 2016. godine.

(FENA/Amila Alijagić)

SirijaUN
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.