28.10.2017. 14:18
0
U Indoneziji izgorjela tvornica pirotehnike, uhapšeni vlasnik i direktor iste
Indonežanske vlasti su privele vlasnika i direktora tvornice pirotehnike zbog sumnje na nemar nakon što su eksplozije i požar u četvrtak uništili skladište u okolini Džakarte, pri čemu je poginulo 48 radnika, a deseci su ih povrijeđeni, saopćeno je u subotu iz policije.

Požar u industrijskoj regiji Tangerang jedna je od najvećih industrijskih katastrofa koje su ikada zadesile ovu najveću ekonomsku silu jugoistočne Azije.

Iz policije su kazali da je požar izbio kada su varnice od zavarivanja zapalile nagomilani materijal za prozvodnju vatrometa, zbog čega su se dogodile dvije eksplozije koje su se mogle čuti kilometrima daleko, izvještava Reuters.

- Ovi muškarci su optuženi za nemar koji je doveo do smrti - rekao je glasnogovornik policije Jakarte Argo Yuwono.

Vlasnik tvornice PT Panca Buana Cahaya Sukses i njen direktor su uhapšeni dok policija traga za variocem. Vlasnik se također sumnjiči za upošljavanje maloljetnih radnika, rečeno je iz policije.

Ahmed Zaki, čelnik Tangeranga, u petak je rekao da je ova kompanija, koja je poslovala tek dva mjeseca, imala dozvolu za pakovanje, ali ne i za proizvodnju vatrometa.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.