30.10.2017. 19:30
0
Rusija kritikuje optužnicu protiv Trumpovog saradnika Manaforta
Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova je kritikovala optužnicu protiv bivšeg šefa kampanje američkog predsjednika Donalda Trumpa, Paula Manaforta, rekavši da nema nikakve veze sa Rusijom.

Zakharova je tu optužnicu nazvala dijelom unutrašnjih političkih previranja u SAD-u, prenosi BBC.

Zakharova je u talk showu na ruskoj državnoj televiziji upitana o tome da li su Manafortovi postupci bili legitimni.

- To pitanje nema nikakve veze s Ruskom Federacijom - odgovorila je.

Na pitanje da li je Manafort promovirao interese Vladimira Putina lobiranjem za bivšeg ukrajinskog proruskog predsjednika Viktora Janukoviča, Zakharova je odgovorila da to "nije bitno, to nikoga ne zanima".

- To je sve namijenjeno širokoj publici, biračkom tijelu za idući izborni ciklus... To je klasična PR kampanja. Konstantno je potreban vanjski faktor, njima konstantno treba vanjski neprijatelj - izjavila je Zakharova.

Ona je također kritizirala samu optužnicu protiv Manaforta.

- Što se tiče kvalitete tih materijala, zašto su oni dio očitih političkih igara? Zašto nema analize? Zašto je optužnica tako netačna? - kazala je.

Također je istakla da se u toj optužnici pogrešno navodi da je Julija Timošenko bivša ukrajinska predsjednica. Timošenko je obavljala dužnost premijera.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.