31.10.2017. 19:46
0
Zbog tragičnih napada zabranjen dnevni saobraćaj kamionima u Mogadišu
Kamionima i cisternama će biti zabranjen ulazak u Mogadiš tokom dana, nakon dva smrtonosna napada na glavni grad Somalije u samo dvije sedmice.

Vlasti se nadaju da će ova zabrana popraviti sigurnosnu situaciju u trenutku kada su sigurnosne mjere u ovom gradu u središtu pažnje, izvještava BBC.

Dva visoka sigurnosna zvaničnika su smijenjena nakon posljednjeg napada koji se dogodio 28. oktobra, kada je ubijeno najmanje 27 osoba.

U napadu dvije sedmice prije toga je poginulo više od 350 osoba.

Ovaj najsmrtonosniji napad u historiji Somalije, koji se dogodio 14. oktobra, izveden je uz pomoć kamiona punog eksploziva.

Gradonačelnik Thabit Abdi je najavio da kamioni i cisterne neće smjeti saobraćati gradom od 07.00 do 20.00, uz prijetnju novčanom kaznom u iznosu od 1.000 dolara.

Somalijska vlada za bombaški napad koji se desio 14. oktobra okrivljuje militantnu grupu al-Shahab.

Međutim, ova grupa je negirala odgovornost, iako je preuzela odgovornost za napad koji se desio 28. oktobra u kojem su dva automobila eksplodirala jedan za drugim nakon 12-satne opsade hotela Nasahablod 2.

(FENA/Merima Druškić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.