1.11.2017. 20:00
0
Tunis: Terorista ranio dva policajca u napadu nožem
Osumnjčeni militant je ranio dva policajca nožem u blizini parlamenta u Tunisu, nakon čega je uhapšen, javlja Reuters. Ovo je rijedak incident u državi koja je popravila sigurnosnu situaciju nakon napada u 2015. godini.

Napadač je od ranije poznat policiji. Jedan policajac je teže povrijeđen i ima posjekotinu na vratu, dok je drugi lakše ranjen.

- Vidio sam čovjeka koji je stavio nož na vrat policajcu. Drugi ga je pokušao spriječiti - rekao je jedan svjedok prenosi Reuters.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tunisa je saopćilo da je napadač usvojio ideologiju tekfira te vjerovanje da je ubistvo policaja forma džihada. Napadač je identificiran kao Zied Gharbi, a njegova sestra je uposlenica parlamenta.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.