2.11.2017. 16:45
0
Osumnjičeni za napad u New Yorku godinu dana planirao krvavi pohod
Glavni osumnjičeni za krvavi pohod kamionom u New Yorku, u kojem je u utorak ubijeno osam osoba, istražiteljima je kazao da je taj napad počeo planirati prije godinu dana.


Dvadesetdevetogodišnji Sayfullo Saipov je rekao da je planirao ubiti što je više ljudi moguće i da se "dobro osjećao" tokom ovog napada koji je ciljano izveo na Noć vještica, izvještava BBC.

Ovaj imigrant iz Uzbekistana, koji se suočava s optužbama za terorizam, tvrdi da ga je inspirisala tzv. Islamska država. Saipova je na mjestu zločina ranila policija iz vatrenog oružja.

Optužnica podignuta protiv Saipova je državna, što znači da vlada može zaobići zabranu smrtne kazne koja je na snazi u državi New York.

Tužitelji su naveli da je Saipov slobodno razgovarao s njima, odustavši tako od svoje privilegije da ne inkriminira samog sebe dok se nalazi u pritvoru.

Kako se navodi u sudskim dokumentima, Saipov je rekao da je napad planirao godinu dana, te da je prošlog mjeseca izveo testnu vožnju kamionom. Prethodno je planirao napasti i Brooklynski most.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.