7.11.2017. 11:19
0
Demonstracija američke i japanske vojne sile u Tihom okeanu
Tri grupe bojnih brodova predvođene američkim nosačima aviona sudjelovat će u vježbama u zapadnom dijelu Tihog okeana sljedećih dana demonstrirajući silu tokom posjeta američkog predsjednika Donalda Trumpa Aziji koji je iskoristio za upozorenja o nuklearnoj prijetnji koju predstavlja Sjeverna Koreja, objavili su američki dužnosnici.

U vježbama će sudjelovati nosači USS Nimitz, Ronald Reagan, Theodore Roosevelt i prateći brodovi što predstavlja prvi puta u zadnjih deset godina da tri udarne grupe istovremeno sudjeluju u vježbi u tom dijelu svijeta, prenosi Hina.

Armadi će se priključiti japanski razarač Inazuma, kazala su dva dužnosnika japanske vlade, nakon što su završili zasebnu zajedničku vježbu s Reaganom i dva indijska ratna broda u Japanskom moru. Vježbe ovakvih razmjera služe da podsjete da SAD može brzo mobilizirati moćne snage.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.