7.11.2017. 17:00
0
ISIL preuzeo odgovornost za napad na TV postaju u Afganistanu
Militantna skupina tzv. Islamska država u utorak je preuzela odgovornost za napad na televizijsku postaju u afganistanskoj prijestolnici Kabulu, u kojem su naoružani napadači maskirani u policajce ubili čuvara i otvorili vatru na uposlenike.

Afganistanske specijalne snage su nakon dva sata odbile napad na televiziju Shamshad, privatnog emitera na paštu jeziku čije sjedište se nalazi u blizini nacionalnog stadiona, ali iz policije je saopćeno da su najmanje dvije osobe ubijene, dok je 20 ranjeno, izvještava Reuters.

ISIL je, u saopćenju svoje novinske agencije Amaq, preuzeo odgovornost za ovaj napad, ne pruživši nikakve dokaze za tu tvrdnju.

Kratko nakon početka napada, glavni glasnogovornik talibana, Zabidullah Mujahid, izdao je hitno saopćenje u kojem negira umiješanost.


(Fena/Admir Oručević)

ISILNapad
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.