9.11.2017. 16:20
0
UN: Ako hitno ne budu evakuirane iz Sirije umrijet će 29 osoba
Više od 400 civila mora biti hitno evakuirano iz istočnog regiona u Siriji među kojima je i 29 osoba koje će umrijeti ako im se ne dozvoli evakuacija odmah, saopćeno je iz Ujedinjenih naroda. Među životno ugroženima je 18 djece, rekao je Jan Egeland, čelnik humanitarne radne grupe za Siriju u UN.


- Sedam pacijenata je već umrlo jer se zakasnilo s evakuacijom, među njima ima djece - rekao je.

Riječ je o regiji Ghouta nedaleko od Damaska koju kontroliraju pobunjeničke snage koje se bore protiv režima, a UN ističe da se radi o dijelu zemlje gdje civili najviše pate, a oko 400.000 ljudi je zatočeno u opkoljenim gradovima i selima.

(FENA/Amila Alijagić)

SirijaUN
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.