10.11.2017. 8:51
0
AfD traži repatrijaciju pola miliona sirijskih izbjeglica iz Njemačke: Tvrde da je rat završen i da ih Assad poziva da se vrate
Krajnje desna Alternativa za Njemačku (AfD) pozvala je u četvrtak na repatrijaciju više od pola miliona izbjeglica iz Sirije koje žive u Njemačkoj, tvrdeći da je rat u toj državi skoro gotov i da ih je predsjednik Bashar al-Assad pozvao da se vrate kući.

Sirijska vojska je ranije u četvrtak proglasila pobjedu nad Islamskom državom objavivši da je osvajanjem posljednjeg grada pod kontrolom džihadista propao trogodišnji samoprozvani kalifat . 

Usprkos tome, Ujedinjeni narodi upozoravaju kako se borbe nastavljaju u mnogim područjima u tom kompleksnom građanskom ratu u kojem je dosad poginulo ili izbjeglo više miliona ljudi. 

U svom prijedlogu AfD ističe kako njemačka vlada treba odmah početi razgovore sa sirijskim vlastima o sporazumu o repatrijaciji izbjeglica. 

Od početka godine u Njemačkoj je azil zatražilo oko 156.000  ljudi, od kojih je više od 25 posto iz Sirije, što ih čini najvećom nacionalnom grupom među migrantima, pokazuju podaci ministarstva unutarnjih poslova objavljeni u četvrtak, prenosi Hina. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.