12.11.2017. 11:30
0
Trump u Vijetnamu: Ne želim reći da je Kim Jong Un nizak i debeo
Donald Trump, predsjednik SAD rekao je danas da podržava obavještajne agencije koje su zaključile da se Rusija miješala u izbore 2016., ali je ponovio svoje povjerenje u iskrenost Vladimira Putina koji je negirao takve tvrdnje, prenosi AFP.

Nekadašnji ključni Trumpovi saveznici su pod istragom u SAD zbog moguće kolaboracije s Kremljom.

Trump se na ovo pitanje ponovo vratio tokom njegove turneje po Aziji, pa je u nizu objava na Twitteru između ostalog pomenuo i „niskog i debelog“ lidera Sjeverne Koreje Kim Jong-Una, ali i govorio na konferenciji za novinare u prijestolnici Vijetnama.

- Vjerujem da Pustin osjeća da se on i Rusija nisu miješali u izbore. A, kada je u pitanju ono u šta ja vjerujem, ja sam uz naše obavještajne agencije - rekao je Trump.

Čelnici američkih obavještajnih agencija su u svjedočenjima pred Kongresom ranije zaključili da se Rusija miješala u izbore. Trump je ranije na Twitteru rekao da on želi „riješiti Sjevernu Koreju, Siriju, Ukrajinu, terorizam, a da Rusija može pomoći.“

- Kada će svi mrzitelji i budale shvatiti da dobri odnosi s Rusijom su dobra, a ne loša stvar - naveo je.

U Vijetnamu je Trump ponovo govorio o Sjevernoj Koreji, komentirajući izjave režimskih medija da je on „stariji čovjek“.

- Zašto bi me vrijeđalo kada me Kim Jong-un nazove starim, kada ja nikada nisam njega nazvao niskim i debelim. Pa dobro, jako se trudim da budem njegov prijatelj, a možda se nekada to i dogodi - rekao je Trump, ali je kasnije na konferenciji za novinare pojasnio da se samo šalio kada je rekao da želi biti prijatelj s diktatorom.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.