16.11.2017. 14:46
0
Saudijska Arabija tvrdi da Hariri može otići kad god želi
Libanski premijer Saad Hariri je slobodan otići iz Saudijske Arabije kad god želi, saopćio je danas službeni Rijad odbacujući optužbe iz Libana da je Hariri zadržan protiv svoje volje, a nakon što je podnio ostavku.

Hariri je u glavnom gradu Saudijske Arabije još od 4. novembra.

Libanski predsjednik Michel Aoun optužio je saudijske vlasti da su zarobili premijera. Ali, saudijski šef diplomatije Adel al-Jubeir je rekao da Hariri može otići kad želi. No, libanski predsjednik je odbio prihvatiti ostavku premijera na ovakav način.

U međuvremenu je Hariri prihvatio poziv francuskog predsjednika Emmanuela Macrona da posjeti Pariz, što su potvrdili francuski zvaničnici. Hariri je rekao u jednom intervjuu da je pitanje dana kada će se vratiti u Liban.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.