20.11.2017. 13:48
0
Erekat zaprijetio: Ako zatvorite ured PLO-a u Washingtonu prekinut ćemo komunikaciju
Arapska liga je u nedjelju objavila da se generalni sekretar te organizacije Ahmed Aboul Gheit obratio američkoj administraciji nakon što je najavljeno da će ured Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) u Washingtonu biti zatvoren.

U saopćenju Arapske lige se navodi da su Aboul Gheit i palestinski ministar vanjskih poslova Riyad al-Malki održali sastanak i razgovarali o posljednjim dešavanjima na terenu i koracima za nastavak mirovnog procesa između palestinske i izraelske strane, izvještava palestinska novinska agencija WAFA.

Al-Malki je Aboul Gheita informisao o službenoj poziciji Palestinske samouprave o zatvaranju ureda Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) u Washingtonu, kazavši da će to naškoditi mirovnom procesu i ulozi SAD-a kao mirovnog posrednika.

Glasnogovornik Aboula Gheita je kazao da Liga radi na održavanju službenih komunikacijskih kanala između Palestinske samouprave i američke administracije, pogotovo u ovim trenucima kada svijet očekuje mirovnu inicijativu SAD-a.

Saeb Erekat, generalni sekretar PLO-a, u subotu je rekao da ih je "američko ministarstvo vanjskih poslova obavijestilo službenim pismom da ne mogu certifikovati nastavak rada ureda PLO-a u Washingtonu zbog činjenice da mi zahtijevamo i potičemo rad Međunarodnog krivičnog suda (MKS)."

"Uslučaju da zvanično zatvorite ured PLO-a u Washingtonu, mi ćemo blokirati svu našu komunikaciju s ovom američkom administracijom", poručio je Erekat u saopćenju.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.