20.11.2017. 21:05
0
Merkel: Ne vidim razlog da se povučem
Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je danas da ne vidi razlog da se povuče nakon što su propali razgovori o tročlanoj koalicionoj vladi, navodeći da će njen konzervativni blok ući u nove izbore jedinstveniji nego ranije.

Merkelova je rekla njemačkoj medijskoj kući “ZDF” da je spremna da bude kancelar još četiri godine i da je važno da uputi poruku stabilnosti za Njemačku, Evropu i svijet.

Na pitanje da prokomentariše mogućnost druge velike koalicije sa Socijaldemokratskom partijom, Merkel je rekla da će čekati odgovor stranke nakon razgovora sa predsjednikom stranke u srijedu, 22. novembra.

Ona je dodala svaki zahtjev da se ona povuče neće biti dobar način da se krene sa novom koalicijom.

Merkelova je rekla da je razočarana odlukom Slobodnih demokrata da se povuku iz pregovora o koaliciji, ali da ne očekuje promjenu kursa stranke.


(Srna/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.