21.11.2017. 16:00
0
U napadu na džamiju u Nigeriji poginulo 50 osoba
Najmanje 50 osoba je ubijeno u napadu bombaša samoubice u jednoj džamiji u istočnoj nigerijskoj državi Adamawa, saopćeno je iz policije.

Bombaš se raznio unutar džamije prepune vjernika tokom jutarnjih molitvi u gradu Mubi, javlja BBC.

Očevidac Abubakar Sule za novinsku agenciju AFP je rekao da se čini da je bombaš bio član ovog džemata.

Zasad nijedna grupa nije preuzela odgovornost za ovaj napad, ali militanti Boko Harama često napadaju veća okupljanja na sjeveru Nigerije.

Kako piše Reuters, ovo je najsmrtonosniji napad u Nigeriji ove godine. Najmanje 45 osoba je ubijeno u napadu dvije žene bombaša samoubice na tržnici u ovoj istoj pokrajini u decembru prošle godine.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.