22.11.2017. 18:16
0
Mogherini: Poštujemo rad Tribunala ali ne komentarišemo pojedinačne odluke
Evropska unija poštuje odluku Haškog tribunala Ratku Mladiću iako ne komentariše pojedinačne presude, izjavila je danas šefica evropske diplomatije Federica Mogherini.

"Presuda u slučaju Ratka Mladića pred Međunarodim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju, koja je danas izrečena, dotiče se nekih od najmračnijih, najtragičnijih događaja u nedavnoj istoriji Bosne i Hercegovine i Zapadnog Balkana, uključujući genocid u Srebrenici", ocijenila je Mogherini, prenijele su agencije.

Ispunjenje pravde, prema njenim riječima, i borba protiv nekažnjivosti za najstrašnije zločine temeljna je ljudska obaveza.

Mogerini je rekla da saosjeća sa preživjelima i s onima koji su izgubili svoje voljene i dodala:

"Iako ne komentarišemo pojedinačne presude, mi u potpunosti poštujemo odluku tribunala i podržavamo njegov rad".

(Alen Avdić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.