27.11.2017. 10:01
0
Opasnost od velike erupcije vulkana na Baliju, evakuacija 100.000 stanovnika
Deseci hiljada stanovnika indonezijskog otoka Balija pobjegli su iz kuća zbog neposredne opasnosti od velike erupcije Agunga, vulkana koji je aktivan već nekoliko dana i ispušta veliki sivi dim.

Iako je 40.000 osoba već otišlo, vlasti koje su podigle na maksimum nivo uzbune u ponedjeljak, smatraju da će se morati evakuirati 100.000 stanovnika.

Međunarodni aerodrom na otoku morao je zatvoriti vrata što bi trebalo uticati na putovanja desetaka hiljada osoba.

"Nivo uzbune od vulkana podignuta je na najviši", izjavio je visoki dužnosnik nacionalnog centra za vulkanologiju Indonezije Gede Suandika, prenosi Hina.

(Fena/Alen Avdić)

VulkanBali
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.