30.11.2017. 9:50
0
Trump: Premijerka May treba da se fokusira na radikalni islam, a ne na mene
Američki predsjednik Donald Trump objavio je u tweetu da se britanska premijerka Theresa May ne bi trebala fokusirati na njega "nego na destruktivni radikalni islam koji je prisutan u Ujedinjenom Kraljevstvu".

Trumpovi komentari uslijedili su nakon niza kritika, među kojima su i one iz ureda premijerke May, zbog njegove odluke da preuzme snimke s tweeta marginalne ekstremističke britanske političke stranke koji prikazuju nasilje koje su navodno počinili muslimani.

Ured premijerke May ocjenjuje da je američki predsjednik "napravio grešku" tom objavom.

Tumpov današnji tweet skreće pažnju na riječ "greška" iz saopćenja Therese May.

On je, međutim, poručio britanskoj čelnici: "Mi radimo sjajan posao!", prenosi Associated Press.


(Fena/Admir Oručević)

TrumpMay
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.