1.12.2017. 21:15
0
Njemačka policija otkrila eksplozivnu napravu u blizini božićnog sajma
Policija je evakuisala božićni sajam i okolno područje u njemačkom gradu Potsdamu, u blizini Berlina, kako bi analizirala sumnjivi paket, te je otkriveno da on sadrži eksploziv, saopćila je u petak lokalna policija na svom Twitter profilu.


Iz policije su kazali da su na lice mjesta poslate specijalne postrojbe koje su pregledale ovaj predmet, koji novine Neueste Nachrichten opisuju kao paket veličine 40 sa 50 centimetara, isporučen jednoj apoteci koja se nalazi u blizini ovog sajma, prenosi Reuters.

Ove novine pišu da je policija obaviještena o paketu oko 14.30 sati po lokalnom vremenu, nakon što je jedan uposlenik otvorio paket u apoteci i u njemu ugledao sumnjive žice i elektroniku.

- Potvrđene su sumnje da se radi o improviziranoj eksplozivnoj napravi - objavljeno je na Twitter profilu policije.

Zasad nema više detalja o ovom incidentu.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.