6.12.2017. 20:30
0
Predsjednik Francuske tvrdi da neće biti "talac bolne prošlosti": Dolazim u svojstvu prijatelja Alžira!
Francuski predsjednik Emmanuel Macron počeo je u srijedu prvu posjetu u svojstvu francuskog predsjednika Alžiru gdje odlazi "kao prijatelj" odbijajući biti "talac bolne prošlosti" između Pariza i njegove nekadašnje kolonije.

Predsjednički avion sletio je prijepodne u Alžir a Macrona su dočekali predsjednik gornjeg doma i druga osoba u državi Abdelkader Bensalah, premijer Ahmed Ouyahia i šef diplomacije Abdelkader Messahel.

"Dolazim u svojstvu prijatelja Alžira, konstruktivnog partnera koji želi ojačati naše odnose", objasnio je Macron u intervjuu dnevnicima El Watan i El Khabar, objavljenom u srijedu.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.