10.12.2017. 17:30
0
Više od 1.200 Palestinaca povrijeđeno tokom protesta
Desetine hiljada Izraelaca izašlo je na ulice glavnog grada Tel Aviva kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo prema izraelskom premijeru Benjaminu Netanyahuu, protiv kojeg je pokrenuta istraga za korupciju.

Hiljade Palestinaca širom Gaze i Zapadne obale izašli su danas na proteste zbog odluke predsjednika SAD-a Donalda Trumpa da prizna Jerusalem za glavni grad Izraela, javljaju svjetske agencije.

Na više mjesta došlo je do sukoba između izraelskih snaga sigurnosti i demonstranata, a ima i povrijeđeni. Kako javlja agencija WAFA, među povrijeđenima ima najviše mladih i djece. Jednu djevojčicu je u Herbronu pregazilo vojno vozilo, a zadobila je teže povrede.

Jedan dječak je teško povrijeđen kada su izraelske snage pucale na grupu demonstranata, među kojima su bili učenici u izbjegličkom kampu kod Hebrona.

Dvoje djece je, javlja ista agencija, uhapšeno zbog učešća u demonstracijama. Izraelske snage koriste gumene metke i suzavac u namjeri da razbiju proteste. Prema palestinskim izvorima, samo u posljednjih nekoliko dana od kada su krenuli protesti protiv Trumpove odluke povrijeđeno je više od 1.200 Palestinaca.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.