10.12.2017. 18:00
0
Papa Franjo pozvao na mir i razboritost u Izraelu i Palestini
Papa Franjo je ponovo danas pozvao na „mudrost i razboritost“ u vezi s kontraverznom odlukom američkog predsjednika Donalda Trumpa da prizna Jerusalem kao glavni grad Izraela.


- Sveti otac ponavlja svoj poziv na mudrost i razboritost svih, i moli se da svi lideri država u ovom teškom trenutku urade sve da spriječe spiralu nasilja – saopćeno je iz Vatikana, prenosi agencija AFP. 

Širom Bliskog istoka posljednjih nekoliko dana održavaju se demonstracije protiv Trumpove odluke, a samo u Palestini više od hiljadu osoba je povrijeđeno u sukobima sa izraelskim snagama sigurnosti.

Papa je konstatirao da je Jerusalem sveti grad za kršćane, jevreje i muslimane, te podsjetio na raniji stav Vatikana da se treba poštivati stautus quo.

- Samo rješenje koje dogovore Izraelci i Palestinci može donijeti stabilan i čvrst mir i garantirati opstanak dvije države u međunarodno priznatim granicama – saopćeno je.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.