10.12.2017. 19:15
0
Nasukao se trajekt, prekinuli sav promet preko La Manchea
Trajekt na kojemu je bilo više od tristo ljudi nasukao se u nedjelju u francuskoj luci Calaisu, pri čemu nitko nije ozlijeđen, ali je prekinut promet preko La Manchea

"Brod je stabilan, kapetanija ga trenutačno pokušava odsukati", priopćila je prefektura Pas-de-Calaisa dok u priobalju puše vjetar brzinom od 90 do 110 km/h.

Na trajektu "Ponos Kenta" bilo je 316 ljudi, među kojima 208 putnika, navodi prefektura, dodajući da je plovio u Dover u Velikoj Britaniji.

Trajekt je oko podneva udario u mostić dok je manevrirao kako bi izašao iz luke.

- Brod je odgurnut na drugu stranu luke, rekla je za AFP glasnogovornica britanske brodarske kompanije P&O u čijem je vlasništvu trajekt.

Dva tegljača pokušavaju ga izvući uz pomoć peljara, rekao je novinar AFP-a s mjesta događaja.

Luka Calais je među najvećima u Europi po broju putnika i najvažnija prometna veza s Velikom Britanijom.

U 2016. je više od 9 miliona putnika prošlo kroz Calais na putu u Veliku Britaniju, pokazuju službeni podatci, piše 24sata.hr.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.