11.12.2017. 18:06
0
Priveden vojni ataše ambasade BiH u Holandiji Enes Jahić zbog ratnog zločina u Konjicu
Vojni ataše ambasade BiH u Holandiji, pukovnik Enes Jahić priveden je danas na graničnom bh. prijelazu. On je predat Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Jahić je priveden u okviru predmeta "Bradina" u okviru kojeg je ranije uhapšeno 13 osoba koje se terete za krivično djelo zločin protiv čovječnosti na području općine Konjic tokom 1992. godine. On je obuhvaćen istragom kao bivši komandir specijalne jedinice konjičke policije. 

Tužilaštvo BiH potvrdilo je da vodi istragu protiv Enesa Јahića koji je saslušan u istrazi o zločinima nad civilima u regiji Konjica 1992. godine.

Podsjetimo, Postupajući po naredbi Tužilaštva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) prošle sedmice su na području Konjica i Sarajeva slobode lišili 13 osoba osumnjičenih za zločine protiv čovječnosti na prostoru Konjica tokom 1992, piše Avaz.

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.