14.12.2017. 22:45
0
Hiljade putnika ostalo na aerodromima zbog aviokompanije Niki
Austrijska aviokompanija Niki prizemljila je svoje avione, ostavljajući tako na "cjedilu" hiljade putnika, nakon što je započela postupak zaštite u slučaju stečaja.


Ta aviokompanija ima oko 20 aviona koji lete za destinacije u južnoj Evropi i sjevernoj Africi.

Kompaniju Niki je osnovao Niki Lauda, austrijski bivši šampion Formule 1, ali ju je 2011. godine prodao prevozniku Air Berlin, podsjeća BBC.

Austrijski dnevni list Der Standard navodi da je oko 5.000 putnika kompanije Niki "zaglavljeno" u inostranstvu i da moraju biti vraćeni u Austriju.

Većina tih putnika se nalazi na Majorci. Austrijske vlasti ih pokušavaju prebaciti na druge letove.

U srijedu je njemački avioprevoznik Lufthansa odustao od planova za kupovinu Niki.

Kako piše Der Standard, oko 40.000 ljudi je imalo rezervisane karte za letove putem te kompanije tokom sljedeće dvije sedmice.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.