15.12.2017. 10:32
0
Lavrov: Propast iranskog nuklearnog sporazuma šalje pogrešan signal Pyongyangu
Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da bi potencijalna propast iranskog nuklearnog sporazuma poslala pogrešan signal kada se pokrenu pokušaji na razrješenju situacije oko Sjeverne Koreje, javile su u petak ruske novinske agencije RIA i Interfax.

Svaki pokušaj da se isprovocira vojni scenarij za Sjevernu Koreju doveo bi do katastrofe, navode novinske agencije riječi Lavrova u ruskom parlamentu.

Američki predsjednik Donald Trump odbio je potvrditi iranski nuklearni sporazum, dovodeći u pitanje istorijski dogovor između Irana i šest svjetskih sila o ukidanje nekih aspekata iranskog nuklearnog programa u zamjenu za ukidanje zapadnih sankcija, prenosi Reuters. 

(FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.