15.12.2017. 12:08
0
Sonia Gandhi povukla se s čela Kongresne stranke
Čelnica indijske vodeće opozicione Kongresne stranke Sonia Gandhi povukla se s tog položaja, potvrdila je u četvrtak njena stranka.

Njen sin Rahul Gandhi izabran je za novog predsjednika stranke bez ozbiljnijih konkurenata i danas će zvanično preuzeti dužnost.

Sonia Gandhi (71) predsjednica je stranke od 1998. godine. Izabrana je u parlament 1999. godine.

Ona se, ipak, ne povlači iz politike i nastavit će s poslaničkim radom u parlamentu, saopćila je stranka.

Gandhi je ušla u politiku u 1994., tri godine nakon što je ubijen njen suprug, bivši premijer Rajiv Gandhi.

Njena moć proističe iz činjenice da je bila čelnica dinastije Nehru-Gandhi, koja je predvodila Kongresnu stranku i vladala je Indijom veći dio vremena otkako je postala nezavisna zemlja  1947. godine, prenosi BBC.

(FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.