20.12.2017. 11:00
0
U autobuskoj nesreći u Meksiku poginulo 12 turista
Dvanaest osoba je poginulo, a 18 je povrijeđeno u meksičkoj državi Quintana Roo, kada je vozač turističkog autobusa izgubio kontrolu, zbog čega se autobus prevrnuo.

Autobus, koji se kretao ka drevnim ruševinama, prevozio je 31 putnika, među kojima su bili državljani Sjedinjenih Američkih Država, Brazila i Švedske, kazali su zvaničnici, prenosi Reuters.

Među poginulima je i jedno dijete.

-Dvadeset sedam od ovih putnika putovali su na kruzerima Royal Carribean -rekla je glasnogovornica Cynthia Martinez.

Ovi turisti su se kretali ka arheološkoj zoni Chacchoben, drevnim majanskim ruševinama južno od odmarališta Tulum, kada je vozilo skrenulo s autoputa u utorak ujutro.

Nakon nesreće putnici su prebačeni u bolnice, saopćeno je iz autobuske kompanije Costa Maya.

Petoro putnika je pušteno iz bolnica i povrijeđene osobe su u stabilnom stanju.

Quintana Roo je jedna od tri države na meksičkom poluotoku Jukatan, na kojem se nalaze popularna turistička odredišta.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.