20.12.2017. 17:06
0
Saudijski kralj Salman primio palestinskog predsjednika Abbasa
Saudijski kralj Salman u srijedu je u Rijadu primio palestinskog predsjednika Mahmouda Abbasa, i tokom razgovora je ponovio podršku svog kraljevstva palestinskom narodu, javila je državna novinska agencija SPA.

Kralj je pružio uvjeravanja palestinskom čelniku da Saudijska Arabija nastavlja da podržava pravo Palestinaca na nezavisnu državu s istočnim Jerusalemom kao prijestonicom, javila je SPA.

Dvojica čelnika također su raspravljala o posljednjim dešavanjima na Palestinskim teritorijama, prenosi agencija. Deseci saudijskih prinčeva i zvaničnika rakođer su prisustvovali sastanku.

Saudijska Arabija osudila je odluku američkog predsjednika Donalda Trumpa da prizna Jerusalem kao izraelsku prijestonicu i tvrdi da će svaka odluka o izmještanju američke ambasade u Jeruasalem prije postizanja trajnog mirovnog rješenja dodatno razbjesniti muslimanski svijet, javili su saudijski državni mediji, prenosi Reuters.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.