21.12.2017. 19:15
0
Jemen predstavio rezoluciju UN-a o Jerusalemu
Jemenski ambasador u UN-u u četvrtak je predstavio rezoluciju UN-a koja naziva američku odluku o priznanju Jerusalema kao izraelske prijestonice "ništavnom i nevažećom" i traži od svih zemalja "koje vole mir" da glasaju u njenu korist.


Ambasador Khaled Hussein Mohamed Alyemany nazvao je odluku predsjednika Donalda Trumpa "flagrantnim kršenjem prava palestinskog naroda i arapskih zemalja, svih muslimana i hrišćana svijeta".

Alyemany, koji se obratio kao predsjedajući Arapske grupe u UN-u, prvi je govornik na vanrednoj sjednici Generalne skupštine UN-a.

Kazao je da se američka odluka "smatra opasnim kršenjem i zaobilaženjem međunarodnog prava".

Alyemany je naglasio da je ona prijetnja svjetskom miru, podriva svaku šansu za mir na Bliskom istoku i "služi samo za podgrijavanje nasilja i ekstremizma", prenosi Associated Press.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.