25.12.2017. 19:24
0
U Jemenu u ofanzivi prosaudijskih snaga, poginulo više od 60 osoba
U zračnim udarima i sukobima prosaudijskih i proiranskih koalicija u Jemenu je poginulo više od 60 osoba, javlja AFP.

Koalicija koju podržava Saudijska Arabija i predvodi međunarodno priznata jemenska vlada pokrenula je ofanzivu protiv hutskih pobunjenika. Najmanje 18 Huta je ubijeno u Haisu, dok je u bombardovanju s ratnih brodova poginulo 35 vojnika u obalnom gradu Tahita.

Poginulo je i 12 vladinih vojnika, dok je 19 ranjeno. U prigradskim naseljima oko glavnog grada Sane, u zračnim udarima, poginula je sedmočlana porodica , među kojima je bilo i žena i djece. Vladine snage, prema informacijama sa terena napreduju duž obale Crvenog mora, a nakon što su oslobodile grad Khokha.

Plan prosaudijskih snaga je da oslobode grad Hodeida, drugu najveću luku u Jemenu, a kako bi se otvorila za humanitarnu pomoć. No, prošiitska koalicija pruža žestok otpor. I dalje kontroliraju glavni grad i velike dijelove sjevernog Jemena.

(Fena/Alen Avdić)
 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.