26.12.2017. 18:55
0
Klosi: Albanija pooštrava mjere protiv zagađenja okoliša
Ekološki kriminal će biti kažnjavan kao bilo koji drugi oblik kriminala, obećao je albanski ministar turizma i okoliša Blendi Klosi nakon sastanka koji je održao u Elbasanu s načelnicima regionalnih policijskih uprava.

Sastanku su prisustvovali i ministar unutrašnjih poslova Fatmir Xhafaj i ministar infrastrukture i energije Damian Gjiknuri, javlja ATA.

Ministar Klosi je sastanak ocijenio važnim za koordinaciju struktura na svim nivoima vlade radi pooštravanja mjera protiv onih koji zagađuju okolinu, a posebno radi učešća policijskih struktura u prevenciji i kažnjavanju ekološkog kriminala.

- Koordinacija struktura ministarstva unutrašnjih poslova radi pooštravanja pravnih mjera protiv svih onih koji zagađuju okolinu bila je dio ovog okruglog stola i ja vjerujem da će slični sastanci biti održani širom Albanije. Pooštravanje mjera protiv onih koji zagađuju i zlostavljaju okolinu jedan je od prioriteta rada - kazao je Klosi, naglasivši da su već osnovane relevantne radne skupine u kojima su i predstavnici ministarstva energije, koje se bave zagađenjem prouzrokovanim kamenolomima i odlagalištima.

Ministar Klosi je također s novinarima razgovarao o mjerama koje će biti poduzete u cilju dobre turističke sezone, s fokusom na zaštitu života građana, sigurnost na plažama i nadzor motornih čamaca.

(FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.