29.12.2017. 15:20
0
Kina odbacila Trumpove optužbe da dozvoljava transfer nafte Sjevernoj Koreji
Kina je odbacila optužbe da je pomogla Sjevernoj Koreji da zaobiđe međunarodne sankcije, a nakon što je američki predsjednik Donald Trum ustvrdio da je Peking dozvolio transfer nafte Sjevernoj Koreji.

- Uhvaćeni na djelu, razočaravajući je da Kina dozvoljava da nafta ide u Sjevernu Koreju. Nikada neće biti prijateljskog riješenja problema ako se ovo bude događalo - napisao je Trump na društvenim mrežama. Kasnije je Trump rekao New York Timesu da je izvještaj o tome vidio na televiziji.

Međutim, portparolka kineskog ministarstva vanjskih poslova Hua Chunying je rekla da takve informacije ne odgovaraju istini. Ona je rekla da Kina ne dozvoljava da pojedinci ili kompanije ulaze u bilo kakve aktivnosti koje bi kršile rezolucije Ujedinjenih naroda.

Sjevernoj Koreji je međunarodna zajednica nametnila oštre sankcije zbog razvijanja nuklearnog oružja.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.