29.12.2017. 21:11
0
Mjere opreza: 800 betonskih blokova uoči Nove godine u Moskvi
Oko 800 betonskih blokova bit će postavljeno na najprometnijim mjestima u Moskvi prije 30. decembra zbog sigurnosti za vrijeme novogodišnjih praznika, saopćila je danas gradska Služba sigurnosti.

- Oko 800 betonskih barijera bit će postavljeno u blizini najprometnijih metro stanica i na drugim mjestima masovnih skupova od 28. do 30. decembra - navodi se u saopćenju, prenosi Tass.

- Sistematski posao organiziranja sigurnih zona, ograđenih barijerama koje spriječavaju vozila da uđu u zone gdje se nalaze ljudi, sprovodi se već nekoliko godina u Moskvi. Uoči proslava velikih razmjera, posebna pažnja usmjerena je na sigurnosne mjere - dodaje se u saopćenju. 
Prema izvještajima medija, sve sigurnosne službe u Moskvi su u stanju pripravnosti.

Za vrijeme proslava mjere sigurnosti u gradu bit će posebno pojačane. Pored podizanja betonskih barijera, bit će postavljene i sigurnosne kamere pomoću kojih će situacija biti praćena. Pored toga, na ulazima u oblasti gdje će se proslave održavati, bit će također pripadnici sigurnosnih snaga koje će ručno i uz pomoć detektora metala provjeravati posjetioce. 

Više od 46.000 pripadnika snaga sigurnosti obezbjeđivat će Moskvu od 30. decembra do 8. januara, navodi agencija, piše Avaz.

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.