31.12.2017. 19:20
0
Lagarde: Svijet treba provesti reforme dok "sija sunce u globalnoj ekonomiji"
Christine Lagarde, čelnica Međunarodnog monetarnog fonda pozvala je države da provedu reforme dok „sija sunce u globalnoj ekonomiji“, prenosi AFP.

Ona je istakla da je snaga oporavka svjetske ekonomije iznenadila i MMF.

-  U 2017. smo prvi put svoje prognoze morali popraviti, i to naviše, uglavnom smo to radili umanjujući procente rasta - istakla je.

Globalna ekonomija je rasla u godini na isteku za 3,6 posto. Razvijene ekonomije su pronašle svoj rast unutar domaćeg tržišta ne oslanjajući se samo na rastuća tržišta.

Lagarde smatra da takav pozitivan razvoj situacije treba iskoristiti da se implementraju reforme.

-   Krov se popravlja kada je sunčano. Treba to iskoristiti – slikovito je rekla Lagarde pozivajući vlade da provedu reforme.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.