31.12.2017. 21:30
0
Guterres pozvao svijet na zajedništvo pred opasnostima
Generalni sekretar Ujedinjenih naroda (UN) Antonio Guterres izjavio je kako je početkom godine pozvao na mir, ali da se svijet još više udaljio od mira.

Guterres je u novogodišnjoj poruci kazao kako su intenzivirani sukobi, pojavile nove prijetnje, te da je globalna bojazan zbog nuklearnog oružja najveća od perioda Hladnog rata, javila je agencija Anadolija.

Istakao je kako su nejednakosti svakim danom sve veće, da dolazi do zastrašujućeg kršenja ljudskih prava, ksenofobije i nacionalizma, te upozorio i na klimatske promjene.

Guterres je pozvao svijet na zajedništvo pred opasnostima.

- Kako ulazimo u 2018. upućujem poziv na zajedništvo. Možemo svijet učiniti mirnijim mjestom, riješiti krize, pobijediti mržnju, odbraniti zajedničke vrijednosti, ali je to moguće jedino zajedno.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.