3.1.2018. 20:24
0
Macron želi snažniji zakon protiv 'lažnih vijesti'
Predsjednik Emmanuel Macron izjavio je u srijedu da će reformirati francusko medijsko zakonodavstvo u ovoj godini s ciljem borbe protiv širenja "lažnih vijesti" na društvenim mrežama, za koje tvrdi da prijete liberlnim demokratijama.

Otkako je izabran u prošloj godini, Macron je posebno kritikovao ruske medije, otvoreno optužujući TV kanal RT za širenje dezinformacija o njemu putem svog websitea i društvenih mreža tokom predsjedničkih izbora. 

- Ukoliko želimo štititi liberalne demokratije, moramo imati snažno zakonodavstvo - izjavio je Macron na konferenciji za novinare.

Macron je kazao da će se zakon doticati platformi društvenih mreža, posebno tokom izbornih perioda, i da će duboko promjeniti ulogu francuske agencije za medijski nadzor CSA, prenosi Reuters.

 (FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.