5.1.2018. 9:09
0
Sjeverna Koreja prihvatila ponudu za pregovore o učešću na Olimpijskim igrama
Sjeverna Koreja prihvatila je poziv za učešće u pregovorima na visokom nivou iduće sedmice, kazali su južnokorejski zvaničnici.

Tema tog sastanka, koji će biti održan 9. januara, bit će pronalaženje načina da sjevernokorejski sportisti sudjeluju na Zimskim olimpijskim igrama u Južnoj Koreji u februaru.

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un ove sedmice je izjavio da će slanje delegacije na Olimpijadu biti "dobra prilika za pokazivanje jedinstva naroda", podsjeća BBC.

Sastanak će najvjerovatnije biti održan u Panmunjomu, na granici između dviju Koreja.

To će biti prvi pregovori na visokom nivou koje su ove dvije države održale od decembra 2015. godine. Zasad nije poznato ko će tačno prisustvovati tom sastanku.

Južnokorejski predsjednik Moon Jae-in ranije je rekao da on ove Olimpijske igre vidi kao odličnu šansu za poboljšanje odnosa između dviju Koreja, koje su tehnički još u ratu.

(Fena/Alen Avdić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.