5.1.2018. 15:56
1
Imam Ahmad Khatami traži da se demonstranti u Iranu tretiraju kao neprijatelji islama
Iranski tvrdolinijaški imam Ahmad Khatami u petak je zatražio od vjernika tokom molitve da ljude koji demonstriraju širom zemlje protiv iranske vlade i vjerske elite tretiraju kao neprijatelje islama.

- Ne bi trebalo biti milosti prema njima - izjavio je Khatami, žestoki kritičar reformističkog predsjednika Hassana Rouhanija, tokom džume u džamiji Mosala.

Posebno oni koji pale zastave trebali bi dobiti najviše moguće kazne, izjavio je Khatami, visoki zvaničnik Skupštine eksperata, najvišeg iranskog vjerskog tijela.

Očekivalo se da džamije tokom džume postanu mjesto okupljanja demonstranata, koji su izašli na ulice širom zemlje od 28. decembra kako bi protestovali protiv ekonomske politike Teherana, njegove bliskoistočne politike i protiv vjerskog vrha zemlje, prenosi AFP. 

(Fena)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.