6.1.2018. 19:00
0
Sudarila se dva aviona na aerodromu Pearons u Torontu, niko od putnika nije stradao
Deseci putnika evakuirani su iz aviona na aerodromu Pearsons u Torontu u petak navečer nakon što je avion pod tegljačem udario u dolazeći avion koji je čekao da se parkira, izazivajući manji požar, saopćile su aerodromske vlasti.

Vatrogasci i službe za vanredne situacije reagovali su na sudar dva aviona iz aviokompanija Sunwing Airlines i Westjet Airlines koji se desio u u 18,9 sati po lokalnom vremenu, navode aerodromske vlasti Toronta u saopćenju.

Westjet sa sjedištem u Calgaryju saopćio je da ima nepotvrđene izvještaje o "lakšim povredama" u incidentu, ali da je svih 168 putnika i šest članova posade na sigurnom.

Avion Boeing 737-800 upravo je doputovao u Toronto iz meksičkog turističkog mjesta Cancun i čekao je da prođe kroz kapiju u vrijeme kada je došlo do sudara, saopćio je Westjet.

Sunwing, dio privatne Sunwing Travel Group, saopćio je da nije bilo putnika ili članova posade u njegovom avionu u vrijeme sudara i da je avion teglila kompanija Swissport International Ltd.

Portparol agencije za sigurnost u saobraćaju saopćio je da je njen tim na putu ka aerodromu kako bi istražio incident, prenosi Reuters.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.