20.1.2018. 22:50
0
Španska obalska straža spasila 56 migranata u Sredozemnom moru
Španska obalska straža saopštila je u subotu da je spasila 56 migranata iz podsaharske Afrike iz dva čamca na Sredozemnom moru, prenose agencije.

Jedan čamac sa 23 migranata presretnut je kod Gibraltarskog moreuza, dok je drugi čamac sa 33 migranata lociran istočno od malog ostrva Alboran, na pola puta između Afrike i Španije.

Međunarodna organizacija za migracije (IOM) saopštila je u petak da je prošle godine 22.880 migranta došlo u Španiju, što je duplo više u odnosu na 2016. godinu.

Očekuje se porast broja migranata koji će koristiti zapadnu mediteransku rutu kako bi stigli do evropskih obala, navodi se u saopštenju IOM-a i dodaje da je od početka godine 2.583 migranata preko Sredozemnog mora uspjelo da dođe u Evropu, a 199 je poginulo na putu.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.