21.1.2018. 10:03
0
Digitalna ekonomija u fokusu sastanka OSCE-a u Beču
Promocija ekonomskog napretka i sigurnosti u državama članicama OSCE-a kroz inovacije, ljudski kapital i razvoj te dobro javno i korporativno upravljanje bit će teme Prvog pripremnog sastanka za 26. Ekonomski i okolišni forum, koji će biti održan 22. i 23. januara u Beču, saopćeno je iz te organizacije.

Sastanak će otvoriti predsjedavajući Stalnog vijeća OSCE-a i stalni predstavnik Italije u OSCE-u ambasador Alessandro Azzoni, zatim generalni sekretar OSCE-a Thomas Greminger te koordinator za ekonomske i okolišne aktivnosti OSCE Vuk Žugić.

Fokusirat će se na digitalnu ekonomiju kao mogućeg lidera rasta i povezanosti, unapređenje inovacija, konkurentnosti i zapošljavanje. Također, poboljšanje upravljanja, transparentnosti, borbe protiv korupcije kroz digitalizaciju, sigurnosti digitalne ekonomije i održivost, najavljeno je iz OSCE-a.

Sastanak organizuje italijansko predsjedavanje OSCE-om i Ured koordinatora za ekonomska i okolišna pitanja OSCE-a, a okupit će visoke zvaničnike, eksperte i relevantne učesnike iz 57 država članica i 11 država partnera te predstavnike poslovne zajednice, međunarodnih organizacija, civilnog društva i akademske zajednice.

Drugi pripremni sastanak će biti organiziran na proljeće u Italiji, a završni od 5. do 7. septembra u Pragu.

(FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.