22.1.2018. 21:30
0
Njemačka zabrinuta zbog turske operacije na sjeveru Sirije
Njemački ministar vanjskih poslova Sigmar Gabriel upozorio je turskog kolegu šefa diplomatije Mevluta Cavusoglua na zabrinutost koju imaju povodom operacije turske vojske na sjeveru Sirije, javlja Reuters.

 Berlin je zabrinut zbog eventualne humanitarne krize i posljedica po civile. Obojica zvaničnika su se usaglasili da sirijski politički proces mora biti nastavljen. Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je rekao da „nema uzmicanja“ u prekograničnoj operaciji kojoj je cilj srušiti kurdske vojne formacije za koje je procjenjeno da su prijetnja sigurnosti.

Gabriel je bio na meti kritika što se ranije nije oglasio o turskoj operaciji u Siriji. Njemački mediji pozivaju i na prekid isporuke oružja Turskoj.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.