23.1.2018. 20:06
0
Britanija formira specijalno tijelo za borbu protiv lažnih vijesti
Velika Britanija će oformiti posebnu jedinicu za borbu protiv lažnih informacija, u pokušaju da spriječi propagandne kampanje drugih država, objavio je glasnogovornik britanske premijerke Therese May.

Ona je ranije optuživala Rusiju za uplitanje i ruske državne medije za plasiranje lažnih informacija i fotomontaža u namjeri da podrivaju institucije. Ta odluka Londona je objavljena nakon sastanka Nacionalnog sigurnosnog vijeća, koje je usvojilo plan za odgovor takvim vrstama prijetnji.

- Živimo u eri lažnih vijesti i suprotstavljenih narativa. Vlada će bolje koristiti komunikaciju kako bi se bavila ovim kompliciranim izazovom i to putem pomenute jedinice - saopćeno je iz vlade.

Još uvijek nema informacija o tome ko će sačinjavati to tijelo i kako će ono funkcionirati.  

Evropska unija je ranije napravila specijalno tijelo koje se bavi borbom protiv lažnih vijesti i propagande.
(Ajla Hurko)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.