26.1.2018. 8:58
0
Trumpov plan - državljanstvo za 1,8 maloljetnih migranata i zid prema Meksiku
Predsjednik Sjedinjenih Država Donald Trump spreman je da potpiše plan koji će omogućiti da 1,8 miliona maloljetnih nelegalnih doseljenika u Ameriku dobije opciju da ostvari državljanstvo, saopćili su visoki zvaničnici Bijele kuće.

Trumpov plan, za koji se Bijela kuća nada da će biti izglasan pred američkim Senatom početkom februara, ima za cilj i da uspostavi fond od 25 milijardi dolara za izgradnju zida na granici s Meksikom i finansira bolju graničnu zaštitu na granici sa Kanadom, prenosi Reuters.

Od Kongresa bi se tražilo da obustavi lutriju za američku vizu u pojedinim državama.

 (FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.