29.1.2018. 8:47
0
"Korištenje nuklearnog oružja protiv SAD-a ili Južne Koreje bi bio samoubilački akt za Sjevernu Koreju"
Korištenje nuklearnog oružja protiv Južne Koreje ili SAD predstavljalo bi samoubilački akt za Pjongjang, izjavio je ministar odbrane Južne Koreje Song Yang Mo.

On je tokom bezbjednosnog foruma u Singapuru rekao da bi sjevernokorejski režim vjerovatno bio "zbrisan sa mape" ukoliko bi Pjongjang upotrijebio nuklearno oružje protiv Južne Koreje ili SAD. 

"To da će Sjeverna Koreja upotrijebiti oružje u svrhu ujedinjenja na Korejskom poluostrvu zastarjela je ideja, a prijetnje sjevernokorejskog lidera Kim Jong Una su ništa drugo do propaganda. Neće biti propratne akcije", rekao je Song. 

Song je, u isto vrijeme, podržao trenutni stav Južne Koreje usmjeren ka unapređenju odnosa sa Sjevernom Korejom dijalogom, prenosi "Sputnjik". 

"Biće to težak put i trebaće puno vremena. Ali, mislim da tim putem moramo strpljivo da idemo", rekao je Song. 

Odnosi između međunarodne zajednice i Sjeverne Koreje narušeni su tokom prošle godine, usljed nuklearnih i balističkih testova Pjongjanga, koji su dočekani sankcijama Savjeta bezbjednosti UN. 

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.