29.1.2018. 21:00
0
USAID pokreće Program za pomoć medijima na Balkanu
Ceremonija na kojoj će Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) predstaviti zajednički Program za pomoć medijima na Balkanu, čiji će fokus biti na razvoj online medija u Bosni i Hercegovini, Kosovu, Makedoniji, Crnoj Gori i Srbiji, bit će održana sutra u Sarajevu.

Ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH Maureen Cormack održat će govor o vitalnom značaju slobode štampe i aktuelne podrške vlade SAD-a za razvoj medija u BiH i regionu. 

Ceremoniji će prisustvovati predstavnici svih relevantnih medija iz pet zemalja koje Program pokriva, kao i uposlenici USAID-ovog projekta iz regiona.

USAID će u pet zemalja Balkana implementirati ovaj trogodišnji program, vrijedan sedam miliona dolara, kroz američke organizacije FHI 360 i Internews. Program će omogućiti da medijski praktičari u BiH, Kosovu, Makedoniji, Crnoj Gori i Srbiji postanu konkurentniji na lokalnom i regionalnom tržištu te ojačaju održivost nezavisnog medijskog sektora širom regiona.

Ovaj Program će to omogućavati time što će medijskim kućama i partnerima osigurati značajnije i stabilnije resurse kako bi postali održivi, angažirali širu publiku, proširili svoj domet u regionu i podstakli jača partnerstva s ciljem unapređenja rješenja o pitanju zajedničkih izazova, posebno u digitalnom prostoru, saopćeno je iz USAID-a.

(FENA/Ajla Hurko)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.