1.2.2018. 11:30
0
Erdogan i Putin telefonom razgovarali o Siriji i vojnoj operaciji u Afrinu
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan telefonom je razgovarao u srijedu s ruskim kolegom Vladimirom Putinom o bilateralnim i regionalnim temama.

Neimenovani izvor iz ureda turskog predsjednika za AA je kazao da su Erdogan i Putin razgovarali o nacionalnom dijalogu Sirije koji je održan u utorak u Sočiju, zatim o operaciji “Maslinova grana“ koju turske snage provode u sirijskom Afrinu te o aktuelnoj situaciji u Siriji, uključujući i regiju Idliba.

Erdogan i Putin su saglasni da su rezultati sirijskog nacionalnog dijaloga  važno postignuće, bez obzira na probleme koji su pratili taj skup u Sočiju, prenosi TRT.

Dvojica lidera su također saglasni da je najvažniji uspjeh skupa to što je načinjen korak ka formiranju ustavotvorne komisije Sirije.

Turski predsjednik Erdogan je informirao Putina i o vojnoj operaciji koju turske snage provode s ciljem neutralizacije terorista PYD/PKK-a i ISIS-a u Afrinu.

Među bilateralnim pitanjima o kojima su Erdogan i Putin razgovarali bili su i zajednički projekti izgradnje nuklearne elektrane Akkuyu i gasovoda Turski tok.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.