5.2.2018. 10:02
0
Počinje suđenje Salahu Abdeslamu u Bruxellesu
Jedini preživjeli član ćelije Islamske države koja je izvela napade u Parizu u novembru 2015. pojavit će se u javnosti prvi put od njegovog hapšenja prije skoro dvije godine.

Salah Abdeslam bit će izveden na suđenje u ponedjeljak u svom rodnom gradu Bruxellesu.

Mjere sigurnosti u briselskoj sudnici su na visokom nivou, s naoružanim stražarima i brojnim kontrolnim punktovima na putu do sudnice u kojoj će se Abdeslam pojaviti.

On je odbio da razgovara s istražiteljima u Francuskoj. Danima nakon njegovog hapšenja, ekstremisti su izveli dva napada u Bruxellesu u kojima su ubijene 162 osobe, prenosi Associated Press.

(FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.