5.2.2018. 14:26
0
Iran zatražio od Turske da zaustavi vojne operacije u Siriji: Traži se sastanak Ankare, Moskve i Teherana
Iransko ministarstvo vanjskih poslova u ponedjeljak je zatražilo od Turske da prekine vojne operacije prrotiv kurdskih militanata u sirijskom gradu Afrinu.

- Turska bi trebala štititi teritorijalni integritet Sirije i poštovati njen nacionalni suverenitet - izjavio je portparol ministarstva vanjskih poslova Bahram Qasemi na redovnoj sedmičnoj konferenciji za novinare.

- Islamska Republika je zabrinuta nedavnim dešavanjima u sirijskom gradu Afrinu, kao i mogušćnošću da bi turska vojna operacija dovela do povratka terorista u Siriju - kazao je Qasemi, naglašavajući da bi Turska trebala rješiti pitanja vezana za Siriju na trilateralnom sastanku između Teherana, Moskve i Ankare.

Turska vojska pokrenula je 20. januara prekograničnu operaciju kako bi se borila protiv sirijske kurdske milicije, YPG, izvodeći zračne udare i kopnene napade na nju.

Od tada je u raketnim napadima iz Sirije na turske pogranične gradove ubijeno najmanje sedam civila, a ranjeno ih je stotinjak, prenosi Xinhua.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.